L-G Jansson sågar Luleå: ”Något är fundamentalt fel”

0:31 min

Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson sågar Luleå som förlorade med 1-5 borta mot Malmö.


Radiosportens Andreas Matz tar ut matchens lirare i båda lagen:
Malmö: Kent McDonell
Luleå: Jacob Micflickier

Kolossalt konstigt att Joakim Fagervalls stjärnspäckade lag inte kan spela ishockey. Man har värvat på ett sätt där man tänker att de kan ta SM-guld, men det här är något fundamentalt fel, det börjar likna lite det Modo hade i början av säsongen, säger L-G Jansson.

Så här svarar Luleås tränare Fagervall på kritiken:

– Det finns inga ursäkter. Rakt igenom är det en svag insats. Dom var hetare och vann närkamper och tekningar. Det viktiga är att få reda på varför det ser ut som det gör. Föreningen har satsat stenhårt och lät oss åka i går för att få bästa förberedelse inför matchen, säger Fagervall till Radiosporten.

Hör intervjun med Fagervall nedan

Vad kan du som tränare göra, gå in och skrika på spelarna?

– Nä, skrika och greja och gormat, vi har testat alla varianter under hela säsongen. Det gäller bara att fortsätta vägleda.

Har du några varianter kvar?

– Det måste vi ha.

Desto positiva tongångar i Malmös läger där tränare Björn Hellkvist kastade om i formationerna. Det gav effekt.
Kent McDonell, T.J. Galiardi och Andreas Thuresson, som gjorde comeback efter sin skada, utgjorde en ny förstakedja - och var de som avgjorde matchen till Malmös fördel.

1-0 kom förvisso genom Joey Tenute, som en dryg kvart in på första perioden snappade upp en bjudpuck från Luleåmålvakten Daniel Larsson. Det var kanadensaren Tenutes andra mål för säsongen, och det första på 14 omgångar.

McDonell tremålsskytt

I den andra perioden slog Malmös förstakedja till direkt. McDonell satte 2-0 redan efter elva sekunder på en ny målvaktsretur, och fem minuter senare satte Galiardi 3-0 utan assist.

McDonell gjorde också 4-0 innan den andra perioden var över, och blev tremålsskytt när han även satte avgörande 5-1 i tom kasse i slutet av den tredje. Däremellan hade Johan Forsberg gett gästande Luleå ett tröstmål - hans första för säsongen. Men det hjälpte inte.

För Luleå blev förlusten en rejäl kalldusch efter den fina 5-0-segern över finländska Tappara i CHL.

Malmö ligger efter 17 omgångar på tolfte plats. Luleå är bara en placering bättre och det topptippade laget har nu tio poäng upp till en topp sex-placering.


MATCHFAKTA

Malmö-Luleå 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (15.49) Joey Tenute (Erik Andersson, Stefan Warg).

Andra perioden: 2-0 (0.11) Kent Mcdonell (T. J. Galiardi, Andreas Thuresson), 3-0 (5.03) T. J. Galiardi, 4-0 (13.45) Kent Mcdonell (Peter Mueller, Nils Andersson) spel fem mot tre, 4-1 (17.58) Johan Forsberg (Christopher Mastomäki).

Tredje perioden: 5-1 (18.53) Kent Mcdonell (Henrik Hetta, Andreas Thuresson).

Skott: 36-18 (10-6, 18-6, 8-6).

Utv, Malmö: 4x2. Luleå: 7x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Aleksi Rantala, Finland.

Publik: 6 754.