Hamrén: ”0-0 kan vara ett jättebra resultat”

19 min

Det är bara en dag kvar nu till den första EM-playoffmatchen mot Danmark. Och Sveriges förbundskapten Erik Hamrén berättade för en liten stund sedan att han är optimistisk.

Hamrén om känslan inför dubbelmötena:

– Det känns väldigt bra just nu, inga skador, en bra samling och spelarna har stor fokus och koncentration. Men de har också stark tro på att vi ska göra en bra insats i matcherna.

Hamrén om Zlatans hosta:

– Jag har inte pratat med honom om det, men jag har inte hört honom hosta så mycket idag.

Hamrén om de extra samlingsdagarna inför matchen:

– Vi har haft mer tid att göra flera saker på plan och utanför planen. Vi har jobbat lite extra på träningarna som jag hoppas ska ge resultat. Vi har även haft individuella snack med spelarna som vi inte bruka hinna med annars. Känns som vi haft bra  förberedelser. Nu känner vi oss redo för matchen i morgon.

Hamrén hur han tänker på vikten av att hålla nollan på hemmaplan: 

– Det är viktigt, men jag vinner hellre med 2-1 än att vi spelar 0-0. Men 0-0 kan vara ett jättebra resultat på hemmaplan också. 0-1 är inte ett bra resultat. Men man ska inte överskatta det här med mål på bortaplan.

Hamrén om skillnaden på dansk och svensk fotbollskultur:

– Sista 10 åren har det blivit mer likt. Vår nya generation har blivit bättre tekniskt. Jag pratade med danska kollegor tidigare som sa att de svenskar som kommer till Danmark nu är bättre tekniskt än tidigare. Samtidigt tycker jag att Danmark spelar lite annorlunda. Midtjylland som vann ligan ifjol är ett lag som fokuserar på organisation. Där har vi legat före i Sverige tidigare. Men även där har det jämnats ut. Det finns mycket likheter, och då tänker jag främst på hur det ser ut i ligorna.

Lyssna på hela presskonferensen i ljudklippet (från SVT) ovan


Fråga