Hamilton erkänner: Festande bakom bilolycka

Lewis Hamilton firade sin mammas 60-årsdag lite väl hårt. För nu erkänner formel 1-världsmästaren att det var hårt festande som låg bakom bilolyckan i Monaco natten till tisdagen, då han körde in i en stillastående bil och fick omfattande skador på sin bil - en Pagani Zonda värd 21 miljoner kronor.

– Det var resultatet av häftigt festande och inte mycket sömn den senaste tio dagarna, säger britten till BBC.

– Jag är lite slutkörd. Jag har hållit igång non-stop och har också försökt hinna med att träna, så det har inte blivit så mycket sömn.

I sin krönika på BBC:s webbplats berättar Hamilton att han efter Mexikos GP stannade för att jobba med bilen innan han åkte till Storbritannien för att ge sin mamma en överraskningsfest som 60-årspresent.

Hamilton senarelade resan till Sao Paulo, där Brasiliens GP körs på söndag, med en dag på grund av förkylning och feber.

Men väl på plats på Interlagosbanan visade Hamilton mästartakter. Han var snabbast i fredagens första träning, en halv sekund före Mercedeskollegan Nico Rosberg.

På den andra träningen var det ombytta roller, när Rosberg vann med en halv sekund före sin stallkompis. Sebastian Vettel, Ferarri, kom trea och finländaren Kimi Räikkönen slutade fyra.