Svenskorna försvann direkt i Soc

Det går fort i Soc-pingisen. För fort för de enda två svenskorna som var med i huvudturneringen i damsingel.

Både Matilda Ekholm och Linda Bergström försvann direkt.

Matilda Ekholm är veteranen som varit som bäst 34:a på världsrankningen (2013) och som spelade sitt livs pingis när hon gick till åttondelsfinal i VM i våras.

Det spelet letade hon förgäves efter i Eriksdalshallen i Stockholm på fredagen. Med tunga fötter blev det en ännu tyngre förlust mot polskan Natalia Partyka med 1-4 i set.

– Det gick lite för snabbt i början. Jag var inte riktigt med i fötterna, sedan tappade jag självförtroendet helt, säger Ekholm som efter 0-3-underläge i set tog det fjärde men missade att ta hem det femte trots tre setbollar.

– Då började jag känna att jag hade chansen fast jag inte riktigt trodde på mig själv, då blir det så, säger Ekholm efter sitt första möte med polskan.

– Spelmässigt passar hon mig bra. Men spelar jag så här dåligt så vinner jag inte mot någon i hela hallen. Det är så jag funkar tyvärr, att det går i perioder. Jag vill spela som jag gjorde på VM i våras, men då låser det sig. Jag har inget mellanläge utan det är allt eller inget.

Linda Bergström fick ta över förra Europamästarinnan Li Fens svenska plats. Den defensivspelande talangen kom aldrig åt japanskan Miyo Kato, som vann i fyra raka set.