Benzema mellanhand i utpressning: ”Framstår som en idiot”

Karim Benzema erkänner nu till franska polisen att han har fungerat som mellanhand i utpressningsfallet mot landslagskollegan Mathieu Valbuena.

Den franske fotbollsspelaren Karim Benzema har erkänt för polisen att han fungerat som mellanhand mellan sin barndomsvän och landslagskollegan Mathieu Valbuena, i det misstänkta utpressningsfallet som involverar en sexvideo.

Nyhetsbyrån AFP har tagit del av ett av polisförhören med Benzema, där Real Madrid-anfallaren säger att han handlade utan att tänka efter.

– Jag var tvungen att medla för att underlätta förhållandet mellan dem, menar han. Jag hade ett samtal med min vän om hur man kunde närma sig ämnet med Mathieu Valbuena, säger Benzema i förhör enligt AFP. 

– Att han (barndomsvännen) skulle tjäna något på det här var inte mitt mål, inget jag tänkte på. Jag är chockad. Jag framstår som en idiot, säger Benzema. 

Benzema greps i början på oktober misstänkt för inblandning i ett utpressningsförsök mot Valbuena. Benzema kan riskera fängelse om han döms.