Frölunda-Djurgården 3-0

Frölunda drar ifrån i SHL-toppen

2:57 min

Frölunda visade sin klass när man hemmaslog Djurgården med 3-0.

Radiosportens Christian Olsson tar ut matchens lirare i lagen.
Frölunda: Ryan Lasch
Djurgården: Mikael Tellqvist

Expert Jörgen Jönsson efter matchen:

Djurgården står upp och gör en bra match men man orkar inte stå emot Frölunda.

Frölunda avgjorde i tredje perioden och vann med 3-0 när Djurgården kom på besök. Därmed ökade Göteborgslaget sin serieledning i SHL till sex poängs marginal före Skellefteå.

– Vi spelar inte riktigt på 100-procent i dag. Det blev lugnare efter 2-0-målet och sedan tar vi över. När vi bara leder med 1-0 och tar utvisningar så har de lägen att kvittera men vi vinner rättvist, säger Frölundas Nicklas Lasu till Radiosporten.

Bara Brynäs har lyckats slå Frölunda i det svenska ligaspelet denna säsong. Gävlelaget har gjort det två gånger, bland annat i Scandinavium i sista omgången före uppehållet för landskamper.

Djurgården, där Patrick Thoresen gjorde comeback efter avstängning, gav också serieledarna en bra match. Men när hemmalaget gått från 1-0 till 3-0 i sista perioden var det inget snack om var segern skulle hamna.

– De var bättre än oss. De satte sina chanser, det gjorde inte vi. Vi hade en bra känsla efter två perioder även om de ledde med 1-0. Vi är inte riktigt skarpa i vissa moment, säger Marcus Sörensen till Radiosporten.

Frölunda gjorde också enda målet i första perioden, och det i numerärt underläge. Mats Rosseli Olsen stal pucken i ett Djurgården-anfall, kontrade och frispelade Nicklas Lasu, som snyggt sköt 1-0 högt bakom Mikael Tellqvist i gästernas mål.

Dif missade straff

Andra perioden blev mållös, trots högt tempo, stor kampvilja och många chanser - kort sagt underhållande hockey.

Lasse Johansson i Frölundas mål gjorde de mest spektakulära räddningarna, bland annat när Marcus Sörensen fick lägga en straff för Djurgården i början av perioden. Å andra sidan hade hemmalagets Tom Nilsson ett klingande stolpskott i slutet av matchdelen.

Att göra nästa mål var viktigt - och det blev Frölunda som lyckades efter 3.12 i tredje akten. Joel Lundqvist tog sig förbi en motståndare i mittzon och frispelade Ryan Lasch, som lurade ner Tellqvist och petade in 2-0. Backen Jacob Larsson sköt 3-0 vid 9.17.

Möts igen direkt

Lagen möts igen redan på lördagskvällen, då på Hovet i Stockholm.

Både Frölunda och Djurgården spelade i Champions Hockey League (CHL) under SHL:s nästan två veckor långa uppehåll. Djurgården blev utslaget av finländska Lukko Rauma efter två jämna matcher. Frölunda slog ut tjeckiska Litvinov, och får möta Luleå i kvartsfinalen i december.


MATCHFAKTA

Frölunda-Djurgården 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (10.04) Nicklas Lasu (Mats Rosseli Olsen) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2-0 (3.12) Ryan Lasch (Joel Lundqvist, Mats Rosseli Olsen), 3-0 (9.17) Jacob Larsson (Johan Sundström, Spencer Abbott).

Skott: 27-27 (8-6, 11-10, 8-11).

Utv, Frölunda: 5x2. Djurgården: 5x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 9 239.