Danmark: ”Vi som varit storebror senaste tiden”

Danske förbundskaptenen accepterar inte att Danmark kallas lillebror inför det heta playoff-mötet med Sverige i morgon.

Radiosporten fanns på plats när Danmark hade presskonferens inför playoff-mötet med Sverige i morgon. Och danskarnas förbundskapten Morten Olsen förstår inte snacket om att Danmark skulle vara lillebror.

– Som det har varit den senaste tiden så har det ju varit vi som varit storebror, och nu får vi se i morgon vem som är det nu, säger danske förbundskaptenen Morten Olsen.

Samtidigt tycker han att det är synd att endast ett av lagen tar sig till EM nästa sommar.

– Sverige är ett starkt lag, men också men med många individualister. Vår dröm hade varit att vi hade kunnat åka till Frankrike båda två. Vi älskar att möta varandra och vinna över varandra, och så ska det vara mellan två sådana här lag.

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén sa under den svenska presskonferensen tidigare under dagen att 0-0 hade kunnat vara ett mycket bra resultat sett ur svensk synpunkt. 

– Sverige verkar vara nöjda med det, men jag skulle också kunna vara det – men det beror också på hur matchen är, säger Morten Olsen.

Danmarks mittfältare Jakob Poulsen tror på en tillknäppt matchbild.

– Jag tror det blir en jämn match, med få farliga målchanser då inget av lagen vill göra misstag. Tror att det blir taktiskt, tätt och förhoppningsvis en match där Danmark vinner, säger Poulsen.

Sverige-Danmark startar 20.45 på lördag, sänds i Sportextra i P4.