Villa Lidköping i serieledning efter derbyseger

3:02 min

Villa Lidköping är ny serieledare i elitserien efter att ha bortaslagit Vänersborg i ett hett derby.

Villa Lidköping tog över serieledningen från Sandviken efter att man bortaslagit Vänersborg i vänerderbyt med 6-3 i en svängig match. 

Matchhjälte blev Tobias Backman som satte sitt första mål i Villatröjan, och i elitserien, när han kom fri från utvisningsbåset efter en Vänersborgshörna och satte 5-3 i slutminuterna.

– Det var raka vägen mot mål. Jag är inte en sån van målskytt så jag hann tänka en hel del. Jag var glad att den gick in. Det var en riktig derbymatch. Det svängde hit och dit och var inte alltid så välspelat. Men jag tycker att vi var klart starkast, säger Backman till Radiosporten.

Det var annars länge jämnt i derbyt. Lagen delade på att ha ledningen. 1-0 blev till 1-2. 1-2 blev 3-2. 3-2 blev 3-4, och sedan kom Backmans mål som bröt trenden. 

– Det var många fasta situationer. De skapar lite mer sista tio. det är en tuff förlust med små marginaler. Det är jätteroligt att spela med så mycket folk på plats, säger Vänersborgs Ilari Moisala till Radiosporten.

Två hörnmål av veteranen Hans Andersson och ett läckert avslut i krysset från Jonas Edlings klubba avgjorde på annat håll, när Edsbyn hemmabesegrade Hammarby, 7-4.