"Bara solidaritet och vänskap som spelar roll"

5:27 min

Det franska landslaget stannade i solidaritet med det franska kvar på Stade de France över natten.

Två av explosionerna i Paris under fredagskvällen skedde vid Stade de France, där Frankrike och Tyskland möttes i en fotbollslandskamp.

– Man fick redan under matchens gång reda på vad som hände, men man valde att spela klart matchen. Tränarna visste vad som var på gång men man fortsatte ändå matchen för att undvika panik, säger Sveriges Radios utrikeskorrespondent Daniela Marquardt.

Terrorattacken förvandlade Stade de France till en mardrömsarena för de 80 000 åskådarna som såg fotbollslandskampen mellan Frankrike och Tyskland.

– Spelarna fördes snabbt från plan och ned i omklädningsrummen. Där bedömde man att det var för osäkert att ta dem därifrån. Så spelarna fick stanna i omklädningsrummen hela natten. När de franska spelarna fick höra om detta så sa de att de inte ville lämna det tyska landslaget. Så båda landslagen stannade hela natten fram till halv sju när de kunde köra därifrån, säger Marquardt.

Vad säger man i Tyskland om det franska landslagets gest av solidaritet?

– Man är djupt rörd över den solidaritet som visades. Ingen bryr sig om resultatet, det är bara vänskapen och solidariteten som spelar någon roll.

Frankrikes president François Hollande var på plats men blev snabbt informerad om allvaret och eskorterades bort från Stade de France.

Frankrike ska på tisdag möta England på Wembley i en ny träningslandskamp, och under lördagen bestämde man att denna match skulle spelas.

– FA sänder våra djupa kondoleanser till offren för den här tragiska händelsen. Vi kommer att samarbeta med det franska förbundet, sa en talesperson för FA.

Alla matcher och andra sportevenemang i Parisområdet i helgen ställs in, uppger nyhetsbyrån AFP.