Kosovare Asllani. Foto: Ross McDairmant / TT.
Kosovare Asllani. Foto: Ross McDairmant / TT.

Asllani: "Det sprider skräck"

Terrorattackerna har fått Kosovare Asllani att tvivla på att stanna i Paris.

– Det sprider skräck. Det är inte så roligt att bo här där allting händer, säger den svenska landslagsstjärnan tillika PSG-spelaren till SVT.

Kosovare Asllani, till vardags i Paris Saint-Germain, hade själv planer på att gå och se fotbollslandskampen mellan Frankrike och Tyskland på Stade de France.

Men hon stannade hemma och undvek därmed de dubbla attackerna som skedde utanför nationalarenan i Paris.

– Det är svårt att förklara för de som inte är i närheten av det som händer. Man kan inte komma ifrån att det är en skrämmande tid vi lever i, säger Asllani till Aftonbladet.

För SVT berättar Asllani att hon är tagen över det som hänt i hennes hemstad och att nu hon funderar på att lämna Paris.

– Absolut, så tänker jag. Jag har haft den tanken tidigare och nu blir det ännu mer klart. Tyvärr, men det är väl inte den tryggaste staden att vara i. Men samtidigt känner man att vad som helst kan hända var som helst i den tiden vi lever i nu, säger hon.

De utländska spelarna i PSG lämnade lördagens träning, eftersom de kände sig otrygga.
– Det är skrämmande. Vi kände att det inte gick att träna. Man kände ingen trygghet, säger Asllani.

På onsdag ska PSG möta Örebro i returen i Champions League-åttondelsfinalen Det är nu oklart om matchen i Paris kommer att kunna spelas som planerat.

– Som det ser ut just ju vet jag inte om vi kommer att resa till Paris, säger Viktor Svensson, eventansvarig i Örebro, till SVT.

– Vi ska ha ett möte om resan och matchen och vi måste självklart också ha en dialog med PSG. Jag måste kontakta vår ordförande också. Vi vet mer om vad som händer imorgon.

PSG:s svenske herrstjärna Zlatan Ibrahimovic befinner sig i Stockholm och laddar för lördagens EM-kvalmatch mot Danmark i Solna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".