Angelica Bengtsson: "Kommer undvika Paris helt"

4:04 min

Stavhopparen Angelica Bengtsson, med bas i Paris, är skärrad efter terrorattackerna.

– Det är väldigt hemskt att något kan hända så nära där jag är. Det är hemskt var det än händer i världen, men när det sker en halvtimme från där man bor förstår man allvaret i det, säger Angelica Bengtsson som var hemma och såg på serier när terrorattackerna skedde.

Den svenska stavhopparen Angelica Bengtsson bor med en fransk partner nära Paris innerstad. 

– Han hade flera vänner som såg landskampen mellan Frankrike-Tyskland och som blev kvar på arenan efteråt. De fick reda på vad som hänt genom vänner som hörde av sig på telefonen. De fick ta sig hem med tunnelbanan efteråt och det var ju ganska läskigt.

Hur ofta rör du dig själv i de centrala kvarteren som blev direkt drabbade?

– Jag skulle dit idag för ett läkarbesök men det blev inställt. Vi skulle också haft möte med klubben men det blev också inställt. På tvn sa man att det inte är säkert att man fått tag på alla terrorister så de vill att vi alla ska stanna hemma för säkerhets skull.

Hur kommer du själv tänka kring att åka in till stan framöver?

– Det kommer bli samma sak som efter Charlie Hebdo (terrorattacken i Paris i januari i år, reds anm). Jag kommer inte åka dit på ett par veckor nu och undvika Paris helt och hållet. Det har varit mycket skyddsåtgärder så jag är förvånad att dessa attentat kunde ske.

För en längre intervju med Angelica Bengtsson tryck på ljudlänken ovan.