Efter Rysslands avstängning: ”Redo att ta initativ”

Ryssland hoppas att landets rena friidrottare ska kunna delta i kommande sommarens OS i Rio de Janeiro.

Ryska olympiska kommittén hoppas att landets rena friidrottare ska få delta i OS 2016.

Kommittén ska nu se till att få bukt på dopningsproblematiken.

– Vi är redo att ta initiativ, säger chefen Alexander Zjukov.

I fredags kväll beslutade internationella friidrottsförbundet IAAF att stänga av Ryssland från alla internationella friidrottstävlingar på obestämd tid, på grund av de dopningsanklagelser som antidopningsbyrån Wada riktat mot nationen.

Chefen för ryska olympiska kommittén, Alexander Zjukov, hoppas ändå att landets rena friidrottare ska få möjlighet att delta i OS i Rio nästa år.

I en intervju med nyhetsbyrån R-Sport säger Zjukov att arbetet med att förändra det ryska friidrottsförbundet nu har inletts.

– Det jobbet måste göras effektivt och så snabbt som möjligt, för att säkerställa att våra aktiva kan få delta i OS, säger Zjukov.

Under ett möte med Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach berättade Zjukov hur arbetet ska fortgå.

Zjukov meddelade bland annat att ryska olympiska kommittén omedelbart kommer ta itu med problemen som Wada pekade på i den nyligen utgivna utredningen.

– Jag välkomnar ryska kommitténs öppenhet och det faktum att de vill spela huvudrollen. Vi är övertygande om att deras initiativ kommer säkerställa möjligheten för rena ryska friidrottare att delta i OS, säger Bach.