SAGT OM MATCHEN: ”Borde gjort fler mål”

1:11 min

En knapp, men viktig seger mot Danmark med 2-1 innebär att allt finns att spela om i returen på Parken i Köpenhamn på tisdag. Så här sa svenskarna till Radiosporten efter mötet.

Jimmy Durmaz:

– En mycket bra match. Speciellt i första halvlek. Vi håller i bollen och gör det vi ska. Vi skapar många målchanser. Vi borde gjort fler mål men det får vi ta på Parken i returen.

Emil Forsberg:

– Såklart vi hade önskat 2-0 men 2-1 är ett bra resultat. Överlag såg det bra ut men vi var trötta sista 20 minuterna. Vi var trötta, och blev mer försiktiga efter reduceringen. Men det är naturligt. Vi är nöjda med att vi vann. Vi behöver ha mod. Vi får inte bli alltför försiktiga i returmötet.

Zlatan Ibrahimovic: 

– Jag kände mig trött. Så det det var bättre att någon annan kom in och gjorde ett bättre jobb. Just i det läget när jag satte straffen var det skönt med 2-0. Men det viktigaste är att vi vann matchen. 

Mikael Antonsson, som utgick skadad:

– Jag har väl mått bättre. Det är gamlas ljumsksidan på vänstern som spökar. Det är mer höften som inte fungerar som den ska. Senast så var det lite längre skadetid än tre dagar. Jag ska göra allt jag kan. Jag tror, men det ser inte så ljust ut.

Förbundskapten Erik Hamrén:

– Jag känner mig nöjd med segern – det var ju vårt mål att bryta den negativa trenden med många matcher där Danmark har vunnit. Vi spelar bra i 60 minuter, mycket beroende på vår fina defensiv. Vi tröttnar på slutet. Danmark gör tre väldigt offensiva byten som vi får jobbigt med. 

Mikael Lustig:

– Vi spelar frejdigt i början och har några kombinationer på kanten. Vi skapade lägena och det var skönt när det väl kom. Vi har ganska bra koll innan 2-1-målet. Sedan blir det lite hjärnspöken. Vi vill verkligen inte tappa en tvåmålsledning. Vi tappade energi och det blev tufft på slutet.