"Kotte" ny stjärna på svenska golfhimlen

1:03 min

Kristoffer Broberg tog första segern i Europatouren efter att ha vunnit helgens tävling i Shanghai.

– Sjukt stort att vinna, så sa Broberg efter att ha skrivit in sig i den svenska golfhistorien genom att vinna en Europatourtävling.

Kristoffer Broberg spelade bra under hela tävlingen i Shanghai. Efter den tredje rundan, som svensken gick på 64 slag, avancerade han till femte plats totalt.

– Det är en otroligt vacker bana. Hela tävlingen är fantastisk, sa Broberg.

Klättringen mot toppen fortsatte sedan under söndagens avslutning.

Broberg gick runt på 68 slag, vilket räckte för att säkra särspel om segern mot amerikanen Patrick Read.

I särspelet avgjorde "Kotte", som han kallas, redan på det första hålet. Read hamnade i bunkern och kunde bara göra par på hålet. Broberg, däremot, gjorde en birdie efter en elegant långputt. När bollen gick i hål sträckte Broberg armarna i skyn - karriärens första Europatourseger var i hamn.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har jobbat så hårt för det här hela livet, jag är helt mållös nu, sade Broberg till Viasat Golf.

Henrik Stenson, som blev delad trea i tävlingen, var snabbt framme och gratulerade sin kollega.

– Det var en ganska relax middag. Han är en stor människa Henrik, han bjuder på sig själv och han betalade ju middagen också. Det är väldigt roligt att ha lärt känna honom.

I och med segern är 29-årige Kristoffer Broberg klar för den penningstinna säsongsavslutningen i Dubai nästa vecka.

– Jag måste bara njuta av det här lite. Sen är det bara att gå på det igen torsdag nästa vecka, sa den nyblivna stjärnan.