Sävehof föll tungt i Champions league

1:22 min

Sävehof räckte inte till mot regerande Champions league-mästarna Buducnost.

Sävehof har tappat många spelare under de två senaste säsongerna. Och mot Budocnost från Montenegro så blev det i den andra halvleken tydligt att det nya lagbygget ännu inte är klart.

Sävehof hängde med under den första halvleken, men i den andra tappat man greppet.

– Det var en rolig match i den första halvleken när vi kom till många fina lägen. I den andra halvleken kom de upp i sin högstanivå och då blir vi stressade, sa Sävehofs Julia Eriksson.

Budocnost plockade då enkelt bort Sävehofs anfallsspel och segern med 25-18 var tillslut komfortabel. Bästa målskyttar i Sävehof blev Louise Sand och Julia Eriksson med fem mål var.

– Sävehof förlorar för att de möter ett övermäktigt motstånd. Men de ska ha beröm för ett väl utfört försvarsspel. Men anfallsspelet får sägas ha varit intetsägande, sa Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander

En match återstår för Sävehof i det inledande Champions league-gruppspelet, bortamatchen mot Linnea Torstenssons och Isabella Gulldéns CSM Bukarest.

Sedan väntar ytterligare en omgång med tolv lag i två grupper, där lagen tar med sig poäng från den inledande rundan. 

– Få hade trott att de skulle ta sig vidare från den första rundan. Så deras insats i Champions league har varit imponerande, summerade Wislander.