Zuccarello sänkte Toronto igen

Det är något speciellt med Mats Zuccarello och Toronto. New York Rangers-forwarden gjorde tre mål på Maple Leafs för två veckor sedan och det blev tre poäng igen när Rangers vann med 4-3.

Norrmannen satte det avgörande målet med en knapp minut kvar av matchen på Madison Square Garden. Han svarade även för två assist i matchen.

– Det går bra för mig just nu. Jag har flyt. Med det kommer självförtroende och självförtroende betyder så oerhört mycket i den här sporten. Det är bara att njuta så länge det varar, säger Zuccarello till aftonbladet.se.

Zuccarello valdes till matchens bästa spelare. Han leder den interna poängligan med 18 poäng, nio mål och nio assist. Tre mål gjorde han när Rangers hemmavann över Toronto med 3-1 den 30 oktober.

Segern var Rangers nionde raka.

– Vi har studsarna med oss och det är angenämt. Men nu har vi en tuff roadtrip framför oss och det är viktigt att vi fortsätter jobba, säger 28-åringen.

Rangers svenske målvaktsstjärna Henrik Lundqvist vilade mot Toronto och i stället vaktade finländaren Antti Raantta kassen. Han tog 23 skott.

Matchen inleddes med en tyst minut för offren efter terrordåden i Paris.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se


MATCHFAKTA

Chicago-Calgary 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Chicago: Patrick Kane, Marian Hossa, Artemi Panarin, Jonathan Toews ( Niklas Hjalmarsson). Målvakt: Scott Darling 96,2 procent. Calgary: David Jones. Målvakt: Karri Ramo 90,2 procent.

Publik: 21 629.

NY Rangers-Toronto 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

NY Rangers: Ryan McDonagh, Derek Stepan, Derick Brassard., Mats Zuccarello. Målvakt: Antti Raanta 88,5 procent. Toronto: Peter Holland, Joffrey Lupul, Dion Phaneuf. Målvakt: Jonathan Bernier 86,7 procent.

Publik: 18 006.