Foto: TT
Foto: TT

Säkerheten höjs inför Danmark-Sverige

Efter fredagens terrordåd i Paris, då bland annat Stade de France attackerades, väljer danska fotbollsförbudet (DBU) att höja säkerheten inför playoff-matchen mellan Danmark och Sverige.

"Vi fokuserar alltid på säkerheten till matcherna på Parken, men efter helgens tragiska händelser i den franska huvudstaden har vi valt att öka säkerhetsarbetet vid alla ingångar till arenan, säger Jakob Høyer, kommunikationschef DBU, på förbundets hemsida.

"De ökade säkerhetsåtgärderna förväntas resultera i långa väntetider vid ingångarna till Parken, därför uppmanar vi alla att komma i god tid, för att alla ska få en så bra fotbollsupplevelse som möjligt", fortsätter Høyer.

Vid fredagens träningslandskamp i Paris, mellan Frankrike och Tyskland, stoppades en man med ett bombbälte vid ingången till arenan. Fransk polis har bekräftat att mannen hade biljett till matchen och planen var att detonera bomben inne på arenan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista