Foto: SR och TT

Leifby Henriksson och Banda: Så ska Sverige slå Danmark

49 min

I veckans FotbollsArena Radiosporten är svenska landslagets ödesmatch på Parken i Köpenhamn på tisdag ett givet fokus. Panelen med Marcus Leifby, Richard Henriksson och Carlos Banda tycker till. Podden är ute nu!

Hur ska Sverige besegra Danmark i returmötet i playoff-spelet till EM?

– Det är fifty-fifty som det känns, säger Carlos Banda, assisterande tränare för allsvenska Hammarby som den här veckan gästar FotbollsArena Radiosporten.

Banda finns med i den panel som diskuterar läget halvvägs in i playoff-mötet mellan Sverige och Danmark. Sverige leder ju inför returen i Köpenhamn med 2-1 men frågan är om det räcker.

– Det som talar för Danmark är att dom har fler register än Sverige, säger Carlos Banda som gärna ser en förändring i den offensiva uppställningen för Sverige.

– Jag skulle gärna se en annan spelare till höger om Zlatan, säger Carlos Banda.

Vem?

– Kahlili.

Marcus Leifby, frilansjournalist känd för sina krönikor i Aftonbladet, tror att uppgiften blir väldigt svår för Sverige, inte minst med tanke på publiktrycket.

– Jag har sett några matcher på Parken. Det skrämmer mig lite. Jag har lite svårt att se det här svenska landslaget stå upp mot det och komma därifrån levande, säger Marcus Leifby.

Richard Henriksson plockar fram formstarka målvakten Andreas Isaksson som ett triumfkort för Sverige.

– Jag tror mycket väl att han kan bli stor matchhjälte, säger Henriksson i veckans panel.

Marcus Leifby leder för övrigt Karlavagnen i P4 direkt efter Radiosportens sändning från Parken på tisdagskvällen. Då kan du som har sett eller hört det som hänt höra av dig och berätta vad du tyckte om den svenska insatsen.


I Arenan denna veckan:

  • Vi analyserar läget i ”halvtid” mellan Sverige och Danmark i play off-spelet till EM. I panelen: Carlos Banda (assisterande tränare i Hammarby) och Marcus Leifby (frilansjournalist, bland annat på Aftonbladet).
  • Yasmin Sunde Hoel från NRK berättar om det dystra läget för norsk fotboll efter att man missat ännu ett mästerskap.
  • SR:s Latinamerikakorrespondent Lotten Collin berättar om läget i Argentina och Brasilien efter att stornationerna spelet 1-1 i VM-kvalet.
  • Vill du höra gamla matcher igen? I Bollkunskap efterlyser vi din åsikt kring en ny programidé som vi har.

Programledare: Stefan Elofsson och Richard Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista