Förbundskapten Erik Hamrén på träningen inför första playoff-mötet
Förbundskapten Erik Hamrén på träningen inför första playoff-mötet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hamrén: ”Givetvis koll på Danmarks straffskyttar”

0:19 min

Inför morgondagens ödesmatch mot Danmark i EM-playoff mötte förbundskapten Erik Hamrén och Sebastian Larsson pressen.

– Jag förväntar mig att Danmark spelar som de gjorde sista 30 i första mötet, säger Hamrén.

Martin Olsson är ett frågetecken inför morgondagens playoff-avgörande mot Danmark i jakten på EM. Och förbundskapten Erik Hamrén öppnar för flera förändringar i startelven.

– Martin Olsson är lite hängig. Han var piggare nu än i morse. Det ska inte vara någon fara med någon annan. Mikael Antonsson är ju skadad sedan tidigare så en förändring i startelvan blir det ju. Men vi har många spelare som är jämnstarka så det kan bli förändringar. Man väger in så många aspekter man kan, säger Hamrén på presskonferenser inför matchen i morgon.

Angående chansen, eller risken, för straffläggning, och Andreas Isakssons dåliga facit när det kommer till att stoppa straffar – så är Hamrén ändå hoppfull.

– Straffar på träning och när det verkligen gäller är helt olika saker. Vi hakar gärna på U21-lagets trender (slog Portugal i finalen i EM i somras). Vi hoppas att Andreas Isaksson bryter trenden med sitt facit på att rädda straffar. Vi har inte tänkt på tanken att byta målvakt inför en straffläggning, säger Hamrén och fortsätter:

– Vi har givetvis koll på Danmarks straffskyttar och målvakt Kasper Schmeichel. Men det tror jag Danmark har på oss också. Min ambition är inte att det ska gå till straffar. 

Sebastian Larsson är inte obekväm med pressen inför en sån stor match, eller med trycket som väntar på Parken i Köpenhamn.

– De flesta har varit med i liknande situationer förr. Vi förväntar oss ett massivt danskt stöd men så är det. Vi är lugna och har vår plan klar för oss. Men absolut är det mentala spelet viktigt. Efter i morgon finns det inte något man kan göra åt saken för att ta sig till EM, säger Larsson. 

Danmark får tillbaka mittfältsesset Michael Krohn-Dehli. Och Erik Hamrén vet att han och flera spelare i Danmark kan orsaka svenska problem.

– Jag förväntar mig att Danmark spelar som de gjorde sista 30 i första mötet. Jag hoppas vi kan spela som vi gjorde första 60. Krohn-Dehli är en bra spelare men de har många bra spännande sådana, det såg vi med deras byten senast, säger Hamrén.

Danmark-Sverige startar 20.45 på tisdag – sänds i Sportextra i P4. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista