Durmaz: "Vet hur vi ska straffa Danmark"

3:05 min

Sverige går vidare till EM genom seger eller oavgjort. Men något defensivt spel är det inte tal om.

Spänningen stiger och laddningar blir tätare. Det är bara ett dygn kvar tills matchen mot Danmark på Parken i Köpenhamn. Under måndagskvällen fick det svenska landslaget träna på arenan där Sverige EM-öde ska avgöras.

Efter 2-1 segern i lördags har Danmarks reduceringsmål varit i fokus, då det innebar att det räcker med 1-0 för Danmark i morgon. Jimmy Durmaz vill dock inte lägga för mycket fokus på Danmarks mål

– Det är klart att det var ett otroligt viktigt mål för dom. Men samtidigt är det vi som har övertaget. Det ska man inte glömma. De får jubla hur mycket de vill, det är imorgon det kommer avgöras, säger Olympiakosspelaren.

Alla är överens om att Sverige ska spela som den första timmen på Friends. Även om det nu handlar om bortaplan, den fruktade täta Parken i köpenhamn

– Det är en ny match, men vi vet hur vi kommer straffa dem. Vi kommer få mycket kontringslägen och när vi väl får dom har vi bra kvalitet. Vi är väldigt bra där.

Sverige går till EM i Frankrike om man vinner eller om det blir oavgjort. Men ett defensivt spel på tror inte Jimmy Durmaz på.

– Vi har inte pratat om att sikta på oavgjort, säger Durmaz.

 – Jag tycker inte att man ska tänka i de banorna alls. Vi vann i Stockholm och måste sikta på att slå dem här nere också, fyller mittbacken Erik Johansson i.