Experten: ”Berg ska spela”

Radiosportens fotbollsexpert vill att Marcus Berg fortsatt får chansen bredvid Zlatan Ibrahimovic på topp i kväll.

– Det var bara pricken över i som fattades senast, säger Håkan Mild.

1. 2-1 till Sverige efter första matchen. Hur ser du på det utgångsläget?
– Utgångsläget är hoppfullt, man bör ha ett bra självförtroende efter matchen i Stockholm

2. Många säger att det blir en helt annan match i Köpenhamn, hur ser du på det?
– Oftast är man starkare på hemmaplan, kan Sverige prestera ett lika bra försvarsspel som första 60 min kommer det också generera en bra möjlighet att skapa målchanser. Danmark tar stora risker i sin uppbyggnadsfas och kan Sverige störa där finns det bra chans till ett resultat som vi alla vill ha.

3. Sevillaproffset Michael Krohn-Deli missade första matchen, men kanske kan vara med nu. Vad skulle det innebära för det danska laget?
– Att Danmark får in en kreativ spelare till i laget. Tycker ändå inte att Sverige behöver ha en överdriven respekt om Krohn-Deli spelar.

4. Berg eller Guidetti från start?
– För mig skall Berg spela, jag tycker Marcus och Zlatan hade ett bra samarbete i första matchen och båda kom till bra avslutningsmöjligheter. Det var bara pricken över i som fattades. Båda satte också agendan i försvarsspelet som forwards på ett föredömligt sätt så länge båda orkade

5. Vilket lag går till EM-slutspelet 2016?
– Jag låter min vilja styra och säger såklart Sverige, vi måste alla ge vårt stöd och vår tro på att det skall gå vägen.


Tre nycklar för svensk seger enligt Håkan Mild: 

  • Våga spela ett relativt högt försvarsspel, Bendtner är bra i straffområdet sämre ute på planen, håll honom utanför boxen.

  • Se till att det går fort i omställningarna framåt när Sverige vinner boll, Danmark är oorganiserat vid bollförlust och högst medelmåttiga i den fasen av sitt försvarsspel.
  • Försök hitta ytor bakom Durmisi, Danmarks vänsterback. Bra spelare framåt men har brister bakåt, utnyttja hans svaghet!

Danmark-Sverige startar 20.45 och sänds i Sportextra i P4.