2013 Jelena Isinbajeva

Isinbajevas attack efter avstängningen

Stavhopparstjärnan Jelena Isinbajeva är rosenrasande över att rysk friidrott stängts av och att hon därför kan komma att missa slutmålet i karriären - OS i Rio de Janeiro nästa år.

– Varför ska såna som jag lida för oansvariga friidrottares misstag? sade hon vid en presskonferens i Moskva på måndagen. 


Isinbajeva, som tagit två OS-guld, tre VM-guld och satt 28 världsrekord under karriären, är fast besluten att bevisa att hon inte är dopad.

– Om någon anklagar mig drar jag dem inför domstol. Jag kommer att genomgå alla tester och få alla advokater att arbeta åt mig, sade Isinbajeva enligt AFP.

– Dick Pound (förre Wada-chefen) säger att jag är ett offer för systemet. Men jag är inget offer för systemet, jag står utanför det.

Antidopningsorganisationen Wadas rapport om systematisk dopning inom rysk friidrott har lett till en tillfällig avstängning av ryska friidrottare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".