SAGT OM MATCHEN: ”Blir mycket dans, dricka och skoj”

2:10 min

Radiosporten har samlat reaktionerna efter Sveriges avancemang till fotbolls-EM.

Erik Hamrén om Zlatans frisparksmål:

Det var total eufori. Jag visualiserade innan och stod där och tänkte hela tiden, "sätt den! sätt den!, och så gör han det. Han tillhör inte min familj, men jag vill säga att jag älskar honom.

Erik Hamrén om EM-platsen:

Ambitionen var att gå till EM och vi lyckades. Jag är fantastiskt glad eftersom vi blivit kallade för Sveriges sämsta landslag någonsin. Då är det bra att ta oss till EM. Killarna har gjort en fantastisk insats.

Emil Forsberg:

Fantastiskt, det är en dröm att få spela i EM. Vi gör en fantastiskt bra försvarsinsats och så har vi en världsklassanfallare där uppe som gör mål. Deras vänsterback frågade mig innan Zlatans frispark om han gör mål, absolut svarade jag. Det är ju Zlatan.

Andreas Granqvist:

Vi visste att det skulle bli två tuffa matcher. Men vi är värda EM-biljetten. Vi gör två otroligt bra matcher. När vi gör 1-0 kan vi slappna av mer och när Zlatan sätter 2-0 kändes det ganska säkert. Jag såg direkt när bollen släppte hans fot att den skulle bli bra. Ni vill inte veta hur vi ska fira, men det blir mycket dans, dricka och skoj.

Oscar Lewicki:

Sett över två matcher vinner vi rättvist. Det var inte det här man hade trott innan det här året började.

Marcus Berg:

Det här är sjukt stort, och mycket lättnad och glädje. Man sätter mycket press på sig själv. Nu har vi lyckats ta oss dit.

Andreas Isaksson:

En trolig glädje

Erik Johansson:

Svårt att beskriva