David Cameron sjöng med i Marseljäsen

Engelska fansen, premiärminister David Cameron och prins William tog i för full hals - i den franska nationalsången.

71 233 personer på Wembley sjöng gemensamt Marseljäsen som en hyllning till offren i Parisattentaten inför mötet mellan England och Frankrike.

England vann matchen med 2-0.

Bara fyra dagar efter terrorattentaten i Paris, där hittills 129 människor mist livet och ytterligare 350 skadats, spelade det franska fotbollslandslaget match. Borta mot England, på Wembley.

Inför matchen beslutades det att den franska nationalsången Marseljäsen skulle spelas före avspark, i en manifestation mot dåden i den franska huvudstaden. Hemmapubliken uppmanades att sjunga med - och så blev det också.

Känslofylld inramning

Texten visades på storbildsskärm inne på arenan och så väl prins William som Storbritanniens premiärminister David Cameron sjöng med. Sammanlagt fanns 71 233 personer i publiken, och inramningen blev väldigt känslofylld. Efter nationalsången hölls en tyst minut, och dessutom bar spelarna sorgband.
-Vi vill tacka de engelska supportrarna för att de visade respekt, sade den franska målvakten Hugo Lloris till ITV Sport.

"Livet går vidare"

Själva matchen vann England med 2-0, efter mål av Dele Alli, till vardags i Tottenham, och lagkaptenen från Manchester United, Wayne Rooney. Frankrikes mittfältare Lassana Diarra, vars kusin omkom i attackerna, byttes in i andra halvlek.

– Vår prestation var inte bra, och vi saknade både aggressivitet och koncentration. Men det här handlade mer om solidaritet. Livet går vidare, och vi måste fortsätta, sade Lloris.

Säkerhetspådraget kring matchen var stort, förutom den sedvanliga polisbevakningen hade 5 000 soldater kallats in. Dessutom fanns delar av det brittiska specialförbandet SAS bland publiken.