SKELLEFTEÅ 20150930 Örebros Joel Mustonen gjorde 0-1 i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Örebro Hockey i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå. Foto: Robert Granström / TT
Foto: Robert Granström / TT

Lång avstängning för Örebroforwarden

Örebro hockey får klara sig utan sin finländske forward Joel Mustonen en tid framöver.

På onsdagen meddelade nämligen Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd att Mustonen stängs av i åtta matcher, varav två omvandlas till böter, för den huvudtackling han delade ut på Djurgårdens Marcus Sörensen i måndags.

"Sammantaget anser nämnden att Joel Mustonen bör stängas av en tid som motsvarar åtta matcher, inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Disciplinnämnden meddelar också ytterligare två beslut. Modos Bill Thomas stängs av i fyra matcher, varav en omvandlas till böter, för en huvudtackling mot Linköpings Garrett Roe i måndags.

Dessutom får Frölundas Mats Rosseli Olsen två matchers avstängning, inklusive den automatiska avstängningen, för ett slagsmål i matchen mot Djurgården den 14 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".