Längdskidspår. Foto: Heiko Junge/TT.
Längdskidspår. Foto: Heiko Junge/TT.

Skidåkare avstängd – misstänkt dopning

Den österrikiske skidåkaren Harald Wurm har stängts av för dopning, meddelade Österrikes skidförbund (ÖSV) på torsdagen. Samtidigt lämnar den österrikiske chefstränaren Gerald Heigl sin tjänst på obestämd tid.

ÖSV har fått tillgång till en polisutredning kring Wurm, som inleddes i augusti. Den 25 augusti gjordes husrannsakan hos 31-åringen efter ett anonymt tips. Även Heigls namn fanns med i utredningen.

"Efter att ha gått igenom utredningen räknar vi med att Wurm kommer att ställas inför civil domstol för dopning", säger ÖSV i ett uttalande.

"ÖSV har nolltolerans mot dopning. Därför har Harald Wurm stängs av från nationslaget och från träningar och tävlingar tills allt har blivit klarlagt."

Wurm själv bedyrar sin oskuld.

– Mitt namn är i princip bränt. Jag förstår inte alls. Jag har inte haft ett enda positiv test, säger han till nyhetsbyrån APA.

Wurm har tagit ett VM-guld för U23 och har både VM- och OS-meriter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".