Zlatan om kärleken till Malmö och mötet i CL

På onsdag kommer Zlatan Ibrahimovic hem till Malmö när hans Paris Saint-Germain ställs mot hans gamla lag i Champions League.

– Vart jag än kommer så representerar jag Malmö. Den jag har blivit är tack vare Malmö. Allt började i Malö, jag känner mig som en riktig Malmöpåg, säger Zlatan Ibrahimovic till Malmö FF:s hemsida inför matchen i nästa vecka.

Zlatan Ibrahimovic fostrades i Malmö innan han 2001 flyttade till Ajax. Efter det har han representerat klubbar som Juventus, Inter, Milan, Barcelona och nu PSG. Och nu väntar en speciell match för den svenska superstjärnan, något som splittrar Ibrahimovicfamiljen.

– Maximilian sa: ”Pappa du måste vara snäll nu mot Malmö” medans Vincent var mer PSG. Det variera, men innerst inne tror jag båda är ett malmöfan. Men jag försöker förklara för dem att det är där vi är ifrån, även om de är uppväxta på olika ställen. Men Malmö är vårt riktiga hem.

I intervjun berättar Zlatan att han följer Malmö FF så ofta han kan när det inte krockar med hans egna matcher. Och intresset är stort när Malmösonen nu kommer hem.

– Det här är en vision jag haft länge att jag ska få komma hem och möta MFF med mitt lag, det kommer inte hända igen. Det kommer vara kaos överallt. Vi skulle haft ett Colosseum bara så vi kunde fyllt hela, säger Zlatan.