Barcelona förnedrade Real i El Clasico

4-0 i Madrid. Till Barcelona. De regerande mästarna i spanska La Liga körde över Real fullkomligt på Santiago Bernabeu, trots att Lionel Messi inledde på bänken.

Lionel Messi var tillbaka efter en lång skadefrånvaro till spanska El Clasico – stormötet mellan Real Madrid och Barcelona.

Argentinaren började på bänken. Men Barcelona hade trots det lekande lätt i Madrid och kunde vinna med 4-0 inför en nästan äcklad hemmapublik.

Duon Luis Suarez och Neymar stod för målen i den första halvleken. Suarez placerade läckert in ledningsmålet med en yttersida innan Neymar från misstänkt offsideläge fick in 2-0 under Keylor Navas.

I den andra halvleken var det förnedring. Andres Iniesta satte vackert ett hårt avslut i närmaste krysset fram till 3-0 i den 53:e minuten.

Detta efter att ha väggspelat med Neymar som med en delikat klack gav Iniesta chansen att trycka till med sin höger.

Många Madrid-fans applåderade sedan Iniesta när han byttes ut i den 77:e minuten.

Lionel Messi då? Jo, han byttes in kort efter Iniestas mål och såg ganska pigg ut för att ha varit borta i runt två månader. Han var på plan när Luis Suarez frispelades och med all tid i världen kunde vänta ut Navas och chippa in 4-0-målet. 

Efter en spark på Neymar i slutet av matchen blev inbytte Isco utvisad för ett frustrerat Madrid där publiken inte var sen att visa sitt missnöje mot laget. 

Barcelona leder nu La Liga, sex poäng före Real Madrid.