Foto: TT
Foto: TT

Recensionen av Zlatan: ”En fantastisk filmupplevelse”

FotbollsArena Radiosporten 23 november
42 min

Sveriges Radios kulturkorrespondent Lisa Bergström var på plats när dokumentärfilmen ”Den unge Zlatan” hade världspremiär i Amsterdam.

I veckans avsnitt av FotbollsArena Radiosporten medverkar Lisa Bergström för att berätta om intrycken av Magnus och Fredrik Gerttens dokumentärfilm som fokuserar på Zlatan Ibrahimovics första år i karriären, när han går från att vara talang i Superettan med Malmö FF till att vara hajpat men kritiserat nyförvärv i Ajax och sedan fram till övergången till Juventus.

Lisa Bergström är mycket nöjd med sin filmupplevelse.

– Jag satt i salongen och jublade till mål jag sett flera gånger tidigare, och fällde en tår när Fabio Capello pratar om Zlatans fantatiska resa.

Den till en början tunga tiden i Ajax tar stor plats i filmen.

– Vi får se hur det var när han blev proffs i Ajax, att det var tufft och hur han uttalat är nära att får lämna klubben. Man har tre forwards och funderar på vem man ska göra sig av med, berättar Bergström.

En mycket bra film är Lisa Bergströms omdöme, men hon pekar ut två svagheter med filmen.

– Det blir kanske väl långt om Ajax, alltså själva klubblaget. Det tog lite för mycket tid. Och förstås att inte nutida Zlatan finns med i filmen, att han inte tittar tillbaka på den här tiden. Jag sitter i salongen och längtar efter honom.

Filmen har premiär på svenska biografer i februari.

Hör hela samtalet och kommentarer från Magnus och Fredrik Gertten i veckans avsnitt av FotbollsArena Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".