Lars-Åke Lagrell (2012). Foto: Robert Tennisberg/SR.
Lars-Åke Lagrell (2012). Foto: Robert Tennisberg/SR.

Lagrell hoppar av från J-Södra

Tidigare ordföranden i Svenska Fotbollförbundet, Lars-Åke Lagrell, lämnar sin styrelseplats i Jönköping Södra, uppger tidningen GT.

Avhoppet skedde sedan klubbens årsmöte på måndagskvällen röstat för att behålla sittande ordföranden Sune Lantz ytterligare ett år.

– Jag tycker att det räcker nu. Och det beror på att J-Södra har en ordförande som är i total avsaknad av ledarförmåga. Det var också skälet till att valberedningen inte föreslog omval på honom, säger Lagrell, säger Lars-Åke Lagrell till GT

Det har rått turbulens kring ledningen i klubben som inför nästa säsong tar klivet från Superettan till Allsvenskan. Valberedningens tidigare kandidat, Fredrik Jutnäs, hoppade av efter protester från sponsorer som förespråkade Sune Lantz.

Lantz tog en knapp seger mot den motkandidat som föreslogs under pågående årsmöte, trotjänaren Tommy Henriksson.

I helgens stod det klart att den tidigare KD-ledaren Göran Hägglund inte kunde ta plats i styrelsen. Han var nominerad av valberedningen men stoppades av formella skäl eftersom han inte varit medlem i klubben i tre månader, ett krav för att få kandidera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".