MALMÖ 2015-11-24 MFF:s Markus Rosenberg och Åge Hareide vid tisdagens presskonferens i Malmö inför Champions League matchen mellan Malmö FF och Paris Saint-Germain FC. Foto: Andreas Hillergren / TT.
Foto: Andreas Hillergren / TT.

Rosenberg: ”Vi tänker inte på Zlatan så mycket”

4:49 min

Ett enormt pressuppbåd följer förberedelserna i Malmö inför onsdagkvällens Champions League-möte mellan Malmö FF och Paris Saint Germain.

I stort sett allt handlar om Zlatans återkomst till Malmö och MFF:s Markus Rosenberg får finna sig i att inte vara den anfallare från Malmö som det är störst fokus på.

– Jobbigt (hehe), nej vi är ganska vana vid att det är Zlatan som det är fokus på. Det är självklart att det ska vara så. Vi tänker inte på det så mycket, i slutändan är det 90 minuter fotboll, säger Markus Rosenberg till Radiosporten.

Paris hemma följt av Real Madrid borta gör att den här matchen mot PSG känns som Malmös sista chans att försöka knipa tredjeplatsen i gruppen som leder till Europa league-spel i vår. Real Madrid på bortaplan är en i det närmaste omöjlig uppgift.

Åge Hariede väljer dock att inte lägga för mycket av den tyngden på den här matchen.

– Jag tänker inte så mycket på det, jag tänker mer på vår prestation. Det är viktigt att vi visar oss från vår bästa sida, hela världen ser ju på, säger Åge Hareide till Radiosporten.

Götene och det svenska U21-landslaget, i morgon (onsdag) är det Tiago Silva, Edinsom Cavani och Zlatan Ibrahimovic som är några av motståndarna i den skånska vinterkvällen där det ruggiga malmöitiska ruskvädret kan tala lite för hemmalaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista