Fotocollage: SR
Fotocollage: SR

Många reaktioner på Jerringpriset

Emma Dahlström: Jag är oerhört tacksam
1:22 min

Många har reagerat på Radiosportens 13 kandidater till Jerringpriset som presenterades på onsdagen. De flesta tycker kandidaterna är bra – men det finns även idrottare som saknas. 

När Radiosportens Bengt Skött läste upp kandidaterna direkt i P4 Extra klockan 14.20 så trendade hashtaggen #Jerringpriset på Twitter. Endast #europahuset var hetare.

Här har vi samlat några reaktioner från idrottare, journalister och svenska folket.

Niklas Edin, curling:
”Vi är väldigt glada och stolta över att vara en av de nominerade till Jerringpriset!”

Isabelle Gulldén, handboll:
”Oerhört stolt över att vara nominerad till Jerringpriset. Finner inga ord”.

Emma Dahlström, freeskiing:
”Jag fick reda på det för några dagar sedan och jag höll på att få hjärtat uppe i halsgropen. Jag kunde inte riktigt ta in att jag blivit nominerad. Att få vara en av namnen på den listan känns helt sjukt”.

Hockeybacken Erik Karlsson är nominerad till Jerringpriset för första gången och hans pappa Jonas Karlsson är väldigt glad:
”Jag är väldigt stolt som far och Landsbrobo. Det är stort att vara nominerad och visst tycker jag nog att han har gjort sig förtjänt av det”, säger Karlsson till Vetlandaposten.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts till samma tidning:
”Erik och de andra toppspelarna i NHL är lika bra som Zlatan fast de spelar ishockey. Det våra NHL–stjärnor gör varje dag är riktigt, riktigt bra i den bästa konkurrensen som finns. Lägger man ihop alla fotbollsligor i Europa och Zlatan ska spela i den och göra de målen han gör varje dag som de här killarna”. 

Bland svenska folket är det många som lyfter fram Sarah Sjöström och U21-landslaget. Men många är överens om att det är extra svårt att rösta i år.

Mia Tholinder på Radiosportens Facebook-sida:
”Men hur ska en kunna välja?? Har minst 8 favvisar...”

Stefan Fredriksson
”Risken att Zlatan får det är nog överhängande med en öppen röstning.
Har han gjort den största sportsliga prestationen för året. Nja, kanske inte. Han är dock tveklöst vår största idrottsstjärna internationellt. U21 - lär gjort den största bragden men de lär få bragdguldet”.

Daniel Johansson 
”U21-landslaget bör såklart få Jerringpriset, men det kommer ju blir en skidåkare för svenska folket är uppenbarligen sjukt imponerade av dem”.

Men det finns några som saknar namn från listan. Exempelvis F19-landslaget som vann EM-guld i somras i fotboll och Nerikes Allehanda drar på rubriken att ”VM-guldlaget ratas” och syftar då på svenska speedway-landslaget som vann lag-VM i somras.

Mer om Jerringpriset

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".