Foto: Andreas Hillergren / TT
Malmös tränare Åge Hareide kramar om Yoshimar Yotún efter den andra kvalmatchen till Champions league mellan Malmö FF och Celtic på Malmö New Stadium i Malmö på tisdagskvällen. Malmö vann med 2-0. Foto: Andreas Hillergren / TT

Åge Hareide lämnar Malmö FF

Åge Hariede säger upp sig och lämnar MFF.

Tack till spelare, min stab, alla anställda och tack för allt stöd från alla supportrar. Det har varit en fantastisk tid, säger Hareide till klubbens hemsida.


Norrmannen kom till Malmö 2014 och tog över efter Rikard Norling. Under Hareides ledning har MFF tagit sig till Champions Leagues gruppspel två år i rad och vunnit ett SM-guld.

Hareide har under hösten ryktats ta över det danska landslaget. Malmö har redan inlett sökandet efter hans ersättare. Redan den 18 november uppgav den danska tidningen Politiken att det är klart att Hareide tar över som Danmarks förbundskapten efter Morten Olsen.

"Planen är att den tillträdande kan presenteras före årsskiftet", skrev det danska fotbollsförbundet då i ett uttalande på sin hemsida.

Hareide sade på presskonferensen på onsdagen att det inte är klart med något nytt jobb.

– Jag vet inte om det blir Danmark, du får fråga DBU (Danmarks fotbollsförbund). Jag vet bara att jag är en av tre-fyra kandidater, sade han.

Att han bestämt sig för att lämna Malmö FF beror på att MFF inte vann allsvenskan i år.

– Nu ska klubben börja om med det jobbet och det tar kanske tre år för att komma upp där vi var i fjol. Det var mest det som jag tänkte på, sade Hareide.

Han ville också lämna besked till klubben och spelarna före den sista matchen i Champions League, mot Real Madrid i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".