Kalla och Johaug. Foto: TT
Kan Kalla sätta stopp för Johaug? Foto: TT

Johaug: ”Jag är beredd på att avståndet kommer minska”

Therese Johaug vann dubbelt och var överlägsen i skidpremiären i Ruka förra veckan. Nu när tävlingarna i helgen förflyttat sig till Lillehammer tror många att Johaug kommer vara ännu mer överlägsen. Men inte Johaug.

– Jag är beredd på att avståndet till de andra kommer att minska. Vissa behöver tid för att komma i form, säger Johaug.

Therese Johaug gör en tung satsning för att vinna den totala världscupen i vinter. Den norska längdskidstjärnan tänker ställa upp i alla lopp - nästan i alla fall.

– Jag planerar att köra alla världscuplopp förutom helgen efter Tour de Ski. Vi får se om jag är bra nog för att köra sprinten där jag måste kvala. Om jag är det vill jag även köra de flesta sprintloppen för att få så många poäng som möjligt i den totala världscupen, säger Johaug inför helgens hemmatävlingar i Lillehammer.

På lördagen avgörs skiathlon och damerna inleder klockan 10.00. Det loppet sänder Radiosporten på webben från klockan 09.59. Herrloppet börjar klockan 11.20. Från klockan 12.00 hör ni skidrapporter i P4 Extra.

Stina Nilsson och Marcus Hellner har tvingats lämna återbud till Lillehammer på grund av förkylning.

Tävlingsprogram: Se hur det gick i premiären och vad som väntar framöver

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".