Lisa Nordén. Foto: TT
Lisa Nordén på förlägret på Kanarieöarna. Foto: TT

Nedräkning inför Rio - Nordén: ”Alla chanser att få komma till Rio”

Nedräkning Rio - Lisa Nordén: "Finns alla chanser att jag kommer till Rio"
7:31 min

Det var ju till slut bara 9 tusendelar som skiljde Lisa Nordén från OS-guldet i London 2012. 9 tusendelar. Nu laddar triathleten Lisa Nordén för OS i Rio.

Men hela hennes säsong har kantats av skadebekymmer; fotskada, virus, hjärnskakning, krånglande hälsenor och onda vader. Men så såg det faktiskt ut också inför både Peking och London.

Lisa Nordén har hunnit bli 31 år och jämför sig alltså med en bil som gått ganska många tusen mil vid det här laget. men trots skadebekymren har Lisa Nordén blixtrat till ett par gånger under säsongen med topplaceringar och pallplatser, bland annat brons i europeiska spelen i Baku.

Efter de tidigare skadebekymren var Lisa Nordén inför årets VM-serie tvungen att be om ett wild card för att överhuvudtaget få starta. Den situationen ville hon undvika inför nästa säsong och har därför under året också ställt upp i lite mindre tävlingar - för att samla rankingpoäng.

Lyssna på reportaget här ovan

För att kvala in till OS måste man vara topp 55 på en speciell OS-rankingen. Men det är inte så lätt att räkna ut villken rankingposition Lisa Nordén i nuläget har. För det finns begränsningar för hur många triahtleter varje land får skicka - tre, två eller en beroende på hur man har presterat tidigare. USA har till exempel 8 personer på topp 55 men får bara skicka tre. så fem stycken räknas bort från listan. dessutom är medaljörerna från VM direktkvalificerade till OS liksom vinnarna från övriga kontinentalmästerskap. Men vi kan väl summera läget med att Lisa Nordén just nu ligger bra till.

Mer om Inför OS 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".