Arkivbild.Sarah Sjöström. Foto: Maja Suslin/TT
Arkivbild. Sarah Sjöström. Foto: Maja Suslin/TT

Sjöström om fjärilen: "Lite ungdoms-EM"

Hon var överlägsen i semifinalen och stormar fram mot ytterligare guld i kortbane-EM.

Simstjärnan Sarah Sjöström var dock långt ifrån nöjd efter semifinalen på favoritdistansen 100 meter fjäril.

– Det var lite ungdoms-SM, betygsatte hon sin teknik.

Sjöström har redan plockat två guld, på 50 meter fjäril och 100 meter fritt. När kortbane-EM avslutas på söndagen kan det bli två guld till.  Dels på 50 meter fritt, dels på 100 meter fjäril.

På den sistnämnda ser allting, i stort sett, klappat och klart ut. Sjöström var med 55,65 hela 83 hundradelar snabbare än tvåan Alexandra Wenk, Tyskland. Danska antagonisten Jeanette Ottesen var nästan en sekund bakom.

Svenskan sänkte sig en sekund jämfört med försökstiden. Men...

– Det var väldigt bra tid, men det är fortfarande ganska dåligt tekniskt. Det är vad jag har att jobba på till i morgon. Det var samma i Doha (kortbane-VM) förra året, lite hej å hå med vändningarna, sade hon.

Där blev det guld och världsrekord på 54,61.

– Kan jag göra riktigt bra vändningar så kan jag kapa en sekund till. Så pass dåligt är det, sade hon.

Sjöström ingick också i det svenska mixedlaget på 4x50 meter fritt som kom fyra på 1.31,60. Christoffer Carlsen, Simon Sjödin och Magdalena Kuras var övriga simmare. Marginalen till bronset, som togs av Nederländerna, var över 1,5 sekund. Italien vann före Ryssland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".