Henrik Stenson
Henrik Stenson. Foto: TT

Ny andraplats för Stenson

Henriks Stenson blev tvåa Europatourtävlingen i golf i Sun City, Sydafrika

Fem andraplatser men ingen seger förra året. Så hur skulle Henrik Stenson inleda 2015-2016 års säsong på Europatouren? Alldeles bakom segraren såklart.

Europatourtävlingen i golf i Sun City, Sydafrika,, blev en uppgörelse mellan Henrik Stenson och Marc Leishman - och det slutade med australisk seger.

Därmed blev Stenson tvåa för sjätte gången på ett år. Den svenske världssjuan vann inte en enda tävling förra säsongen men slutade närmast segerchecken fyra gånger på USA-touren och en gång i Europa.

I den nära 40-gradiga värmen på Gary Player-banan i nordöstra Sydafrika visade det sig att den 39-årige svenskens tidiga bogeys, på finalrondens tredje och sjunde hål, blev för kostsamma. Trots en ordentlig uppryckning från Stensons sida släppte inte Leishman greppet om ledningen.

När Stenson chansade för att nå in på green på två slag på banans sista par 5-hål, det 14:e, men missade och sedan skickade utslaget ut i terrängen på det 15:e var det över. Leishman fortsatte att storspela och vann till slut med sex slag, på 19 under par.

Engelsmannen Chris Wood slutade trea, fyra slag bakom Stenson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".