Glada svenska spelare Katarina Bjuhr, Anna Jakobsson, Linn Lundstrom och Amanda Johansson Delgado. Sverige vann med 9-2 Foto: Ville Vuorinen/IFF
Foto: Ville Vuorinen/IFF

Sverige tog ny storseger i VM

Tremålsskytten Malin Andréason: "Jag älskar bara att vara här"
1:30 min

Sverige hade inga problem med Tjeckien i innebandy-VM.

Inför matchen beskrevs det som en tidig gruppfinal. Och när Tjeckien reducerade till 1-2 så såg det ut som det kunde bli en match. Sedan höjde Sverige växeln.

Efter den första perioden ledde Sverige med 4-1, men det utan att imponera. De blågula spelarna uppträdde då stundtals virrigt vid eget mål, och spelet var känsligt för kontringar. Men Sverige är i grunden ett bättre lag, och när spelet också klaffade allt bättre slutade det i utklassning.

Sverige vann tillslut med 17-2, och har därmed gjort 33 mål på de första två matcherna. Vilket lär bli fler när gruppspelet fortsätter mot Estland på måndagen.

Noterbart är att Malin Andréason - som blixtinkallades för att ersätta skadade Johanna Holmbom bara veckan inför turneringen - blev tremålsskytt i sitt första VM.

– Det är oerhört kul att få delta i detta VM. Men det är inte så roligt att min lagkamrat från KAIS Mora är skadad. Men nu har jag fått chansen och jag älskar bara att få vara här i detta fantastiska gäng, sa Andréason.

Det här skulle ju vara den svåraste gruppmatchen?

– Vi visar att vi är starkare på precis alla positioner, Tjeckien hade ingen chans mot oss, sa Andréason.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".