Foto: Nikolai Linares / SCANPIX DANMARK / TT
Åge Hareide presenterades som ny förbundskapten för Danmark. Foto: Nikolai Linares / SCANPIX DANMARK / TT

Klart: Hareide tar över Danmark

Malmö FF:s avgående tränare Åge Hareide blir Danmarks nye förbundskapten i fotboll. Han tar över efter Morten Olsen den 1 mars nästa år och har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare två år.

– Jag är stolt, glad och ödmjuk över att bli dansk förbundskapten och ta över efter Morten Olsen, säger Hareide på presskonferensen.

Hareide ledde det norska landslaget mellan 2004 och 2008 men enligt 62-åringen är det här större.

– Det är större än att träna det norska landslaget, den största äran en norsk tränare kan få är att bli tränare för det danska landslaget.

Hareide har varit en av det danska fotbollsförbundets kandidater till jobbet och han meddelade för en tid sedan att han skulle lämna MFF efter den sista Champions League-matchen. Norrmannen fick ett trist avsked från Malmö-klubben då MFF förlorade rekordstort mot Real Madrid i tisdags, 0-8.

Hariede säger att han, trots åldern, är en framtidsman.

– Jag har mycket erfarenhet. Det handlar om att behålla lidelsen. Det har varit min drivkraft som tränare. När jag tappar den så slutar jag.

Relaterat

Mer om Internationell landslagsfotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".