Isabelle Gulldén. Foto: Maja Suslin / TT.
Isabelle Gulldén. Foto: Maja Suslin / TT.

Sveriges VM-dröm: Serbien i åttondelsfinal

Isabelle Gulldén: "Att komma gruppetta betyder ju väldigt mycket"
0:51 min

Serbien, där har ni Sveriges önskemotståndare i åttondelsfinalen i handbolls-VM.

Men för att det ska bli verklighet krävs polsk poäng mot Nederländerna, eller svensk storseger mot Kuba.

Så risken är uppenbar att det blir något av länderna Montenegro, Ungern eller Danmark. Här är Thomas Sivertssons uppfattning om respektive lag.

– Montenegros styrka är deras försvarsspel. Vi känner laget väl och hade ett par bataljer i EM förra året. Tunga att möta med en världsspelare som Bulatovic i laget.

– Ungern har också världsspelare i laget och är fysiskt tuffa bakåt. Ett komplett lag där vem som helst av spelarna på bänken kan gå in på 9 meter.

– Danmark har ett stort publikstöd med 12.000 i Herning. Dom kan spela över sin förmåga med det stödet, men det kan också bli tufft för dom om det inte går som tänkt. Men kanske ett mer orutinerat lag än Montenegro och Ungern.

Den svenska taktiken kommer att innebära bl a man-mot-man-spel i numerära överlägen.

– Vi släpper kanske in något mål bakåt under en tvåminutersutvisning för dom, men vi ska stressa dom till snabba avslut så vi kanske hinner göra tre mål under den perioden, säger den svenske förbundskaptenen.

Som också är realist och inser att det kan vara så många mål att hämta in att det helt enkelt inte går.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".