André Myhrer under storslalomtävlingen i Åre.
Arkivbild: André Myhrer. Foto: TT.

Myhrer långt efter i storslalomen

André Myhrer var överraskande fyra i storslalomen i Beaver Creek i söndags och missade pallen med en ynka hundradel. Men i dagens storslalom i Val d'Isère, där Myhrer var ende svensk på start, gick det sämre.

Myhrer är 2,17 sekunder efter ledande Marcel Hirscher efter det första åket och låg efter det att de 45 bästa hade startat preliminärt på 25:e plats.

Norrmannen Henrik Kristoffersen är tvåa och fransmannen Victor Muffat-Jeandet trea, 14 respektive 18 hundradelar efter Hirscher.

För Myhrer är det samtidigt det sista genrepet inför i morgon, då alpinherrarna till slut ska få köra sin slalompremiär. Ursprungligen skulle den första tävlingen ha körts i Levi i mitten av november, men de finländska arrangörerna tvingades blåsa av tävlingen på grund av snöbrist.

Till skillnad från damerna, som redan hunnit köra två slalomtävlingar, har Myhrer och de andra slalomspecialisterna fått vänta till nu med att dra i gång säsongen.

Det andra åket startar 12.30.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".