ÅRE 2015-12-12 Frida Hansdotter i första åket i storslalom vid världscuptävlingarna i Åre på lördagen. Foto: Pontus Lundahl / TT
ÅRE 2015-12-12 Frida Hansdotter i första åket i storslalom vid världscuptävlingarna i Åre på lördagen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Hansdotter ligger tvåa i dramatisk Åre-storslalom

Åres storslalom fick en dramatisk start. Först skadade sig amerikanska storstjärnan Mikaela Shiffrin på uppvärmningen. Sedan kraschade svenska hoppet Sara Hector och gjorde illa ena knät.

Frida Hansdotter är överraskande tvåa inför det andra åket.

Svenskan är 33 hundradelar bakom ledande Lindsey Vonn, USA. Trea är österrikiskan Eva-Maria Brem. Hon är bara två hundradelar bakom Hansdotter.

Mikaela Shiffrins skada slog ner som en bomb inför tävlingsstarten. Enligt de första rapporterna från läkarundersökning ådrog sig Shiffrin dock en relativt lindrig skada, en sträckning i inre ledbandet.

Men dramatiken var inte slut i och med det. Den svenska landslagsåkaren Sara Hector, som hade startnummer 1, kraschade i första åket i Åres världscupslalom och fick transporteras ner i pulka.

– Det såg ut som att hon fick rotation och vred till knät, säger landslagsläkaren Per Liljeholm till TT.

Det är ännu oklart hur svårt skadad svenskan är.

Även flera andra toppåkare körde ur i första åket. En favorit som höll var dock amerikanskan Lindsey Vonn, som haft en otrolig start på säsongen och nu är i ledning inför det andra åket. Tätt bakom skuggar dock svenskan Frida Hansdotter, som normalt är slalomspecialist.

– Lite förvånad är jag nog. Men jag har känt att jag har storslalomåkningen i mig också, säger Hansdotter.

När det gäller Shiffrin återstår det att se om hon kan komma till start i morgondagens slalom i Åre - en disciplin som hon har dominerat totalt de senaste tre åren. Shiffrin har vunnit slalomcupen tre säsonger i rad och har dessutom radat upp två VM-guld och ett OS-guld.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".