Thomas Sivertsson. Foto: TT
Thomas Sivertsson. Foto: TT

Kritik mot Sivertsson efter förlusten: ”Vi behöver någon som ryter till”

Thomas Sivertsson om kritiken: "Gör alltid utvärderingar"
4:19 min

De svenska handbollsspelarna är kritiska till den svenska ledarstaben efter att laget blev utslaget ur VM igår.

– Vi behöver någon som ryter till och berättar vad vi ska göra, sade Isabelle Gulldén till medierna efter förlusten mot Danmark.

Värdnationen Danmark vann åttondelsfinalen med 26-19. Och svenska spelfördelaren Isabelle Gulldén menar att laget skulle må bra av en utskällning ibland och att förbundskapten Thomas Sivertsson bör kliva in i det läget och skälla mer. 

– Ja, det kan han göra. Jag tycker alla egentligen kan göra det. Vi har sagt att vi ska försöka ha högt i tak.

Om ett år spelar Sverige EM på hemmaplan och Isabelle Gulldén menar att saker måste förändras tills dess.

– Vi behöver en backup-plan sade Gulldén till Radiosporten efter matchen.

När Radiosporten träffar Sivertsson säger han så här om kritiken:

– Jag har inte läst en rad under hela mästerskapet. Jag har hela tiden hållit fokus på att förbereda laget så bra som möjligt. Vi gör alltid utvärderingar efter mästerskap. Det är ett OS-kval som väntar och ett EM på hemmaplan, säger Sivertsson som menar att skador var en orsak till det tidiga uttåget för Sverige.

– Jämfört med EM förra året hade vi inte hela truppen hel. Linnea Torstenson som är en världsspelare har inte varit hel i detta VM. Utan henne är vi kanske inte ett topp fyra-lag, säger Sivertsson.  

När Sverige tog brons på EM för ett år sedan leddes laget av Thomas Sivertsson tillsammans med danskan Helle Thomsen, som delade på förbundskaptensuppdraget. Paret tog över efter Torbjörn Klingvall, som slutade efter att det skurit sig med spelartruppen.

I somras lämnade Thomsen plötsligt det svenska landslaget och hänvisade till att hon och Sivertsson hade olika handbollsfilosofi.

Flera spelare i den svenska truppen har sagt att de är ledsna över att Thomsen lämnat, och att de främst saknar hennes energi.

Radiosporten har pratat med Sivertsson om kritiken. Hör intervjun här inom ett tag.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".