Mourinho har inga planer på att avgå trots kritiken. Foto: AP Photo/Alastair Grant/TT
Mourinho har inga planer på att avgå trots kritiken. Foto: AP Photo/Alastair Grant/TT

Premier League: Får Mourinho sparken i dag?

Pressen ökar på Chelseas stjärntränare José Mourinho som efter ytterligare en förlust i ligaspelet i går kväll medgav att laget inte längre har någon chans att nå en placering bland de fyra bästa lagen i Premier League.

– Mitt jobb har svikits, sa Mourinho också och lade därmed skuldbördan på spelarna.

Chelseas säsong i Premier League har så här långt varit ett stort misslyckande. Laget – som vann ligan med åtta poängs marginal ifjol – har nu nio förluster den här säsongen och ligger på 16:e plats efter 16 omgångar. Igår förlorade Chelsea mot höstens succélag Leicester som dominerade matchen under långa stunder. Segersiffrorna skrevs till 2-1.

Efteråt sa Mourinho att han inte har några planer på att avgå.

– Jag är inte rädd för en stor utmaning. Jag hoppas att Mr Abramovich (Chelseas ägare) och styrelsen vill att jag stannar för jag vill stanna.

Men frågan är om Mourinhos vilja räcker. I brittisk press idag får han mycket kritik och spekulationerna om hans framtid är fler än någonsin. Sam Wallace som är krönikör på The Telegraph skriver:

”Han (Mourinho) är ansvarig för en av de mest chockerande kollapserna i engelsk fotboll.

Mourinho har själv inte haft särskilt stort överseende med tränare som misslyckats att leva upp till hans höga standard, så han kan knappast klaga om Chelsea gör detsamma med honom.”

Chelsea har också en tradition av att sparka tränare när resultaten börjar gå dåligt. Mourinho själv fick ju lämna jobbet 2007 efter en knackig start på den ligasäsongen.

Men den här gången trodde många att Chelsea skulle hålla sig kvar vid Mourinho under en längre tid. Han skrev också på ett nytt fyraårskontrakt så sent som i augusti.

Efter matchen igår valde Mourinho också att lägga skulden på sina spelare.

– Det känns som mitt jobb har svikits, sa han efter slutsignalen.

– Jag jobbar fyra dagar med den här matchen och har förberett för allt som finns när det gäller motståndaren. Jag visste vilka rörelsemönster som de gör nästan alla sina mål ifrån. Mina spelare fick informationen men vi släppte ändå in det första och det andra målet från sådana rörelser.

Det är inte första gången Mourinho kritiserar sina egna spelare den här säsongen.

Mer om Internationell klubblagsfotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".