Erik Karlsson med Norris Trophy – priset för årets bäste back i NHL. Foto: AP Photo/John Locher/TT
Erik Karlsson med Norris Trophy – priset till ligans bäste back i NHL. Foto: AP Photo/John Locher/TT

Erik Karlsson om nomineringen till Jerringpriset: ”Känns väldigt roligt”

Erik Karlsson: ”Givetvis väldigt kul”
5:31 min

I natt gick Ottawa Senators lagkapten Erik Karlsson upp i topp i NHL:s assistliga. Sveriges Radio har träffat den svenske stjärnbacken i USA.

När kandidaterna till årets Jerringpris presenterades i november var Erik Karlsson – som ende ishockeyspelare – en av de 13 nominerade.

– Det är givetvis väldigt kul, det finns ju inte så många priser att vinna i Sverige så det känns väldigt roligt, säger Erik Karlsson.

Tidigare i år tog 25-åringen hem Norris Trophy för bästa back och han har också vunnit poängligan för backar i NHL. Karlsson är ödmjuk när han får frågan om varför han är så bra.

– Jag spelar i ett bra lag, det har flutit på bra sedan jag kom hit och jag känner mig tryggare i det jag gör, säger han.

Är du Sveriges bästa ishockeyspelare?

– Nej det tror jag inte, det vet jag inte, vi har ganska många bra hockeyspelare men tyvärr får vi kanske inte den uppmärksamheten som vi förtjänar, men det är givetvis kul att man kan vara i det kategorin, säger han.

Daniel Alfredsson spelade i Ottawa fram till 2013 och är nu rådgivare i klubben. Han hyllar Erik Karlsson som en av de snabbaste skridskoåkarna i hela NHL.

– Han är en världsback, i mitt tycke den bästa på sin position i världen, här i Ottawa har han vart fruktansvärt viktig för hur laget går, säger Daniel Alfredsson.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".