Sweden's Mattias Hargin reacts after the men s slalom competition at the Alpine skiing world championships on Sunday, Feb. 15, 2015, in Beaver Creek, Colo. AP Photo/Marco Trovati
AP Photo/Marco Trovati

Svenska åkarna ute efter revansch

Hargin: ”Backen passar mig”
1:44 min

Idag avgörs säsongens andra herrslalom i världscupen i italienska Madonna di Campiglio. Det gäller för svenskarna att prestera bättre än i premiären i Val d´Isere för en dryg vecka sen.

17.45: Följ det första åket direkt i Kvällspasset

I slalompremiären var Mattias Hargin bäste svensk med en tiondeplats. Efter ett synnerligen svagt första åk i en krokigt satt bana följde han upp med ett helt ok andra. I förra veckan körde Hargin några Europa Cup-slalom med pallplatser som resultat.

Bara ytterligare en svensk tog poäng – det var Anton Lahdenperä som slutade fjortonde.

Övriga svenskar körde ur eller för långsamt för att kvala in till andra åket.

Skadeläget ser hyfsat ut för de svenska åkarna. André Myhrer har ryggproblem och har inte kunnat träna ordentligt senaste månaden. Men han tävlar och i gårdagens parallellstorslalom i Alta Badia fick han kliva upp på pallen via en överaskande tredjeplats.

Axel Bäck hal lite bekymmer med en axel men räknar med start.

Madonna bjuder på lite för varmt väder. Men eftersom pisten är balkad, det vill säga fylld med vatten som frusit, kommer den att vara hård och rättvis.

I Madonnas slalomhang har genom åren flera svenskar stått som segrare. Ingemar Stenmark har vunnit åtta gånger medan Stig Strand, Jonas Nilsson och Anja Pärson har varsin viktoria.


Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".