Foto: Eurosport
Drönaren landar precis bakom Marcel Hirscher. Foto: Eurosport

Fis startar utredning efter drönarskandalen

Ansvariga bolaget går ut med ursäkt
0:46 min

Den österrikiske stjärnan Marcel Hirscher var nära att träffas av en drönare under slalomtävlingarna i italienska Madonna di Campiglio. Nu meddelar det internationella skidförbundet Fis att händelsen ska utredas.

Fis skriver i ett uttalande att förbundet och deras samarbetspartners strävar efter att använda ny teknik för att förbättra åskådarnas upplevelser, men att något liknande inte får hända igen. 

Det var under det andra slalomåket i tisdags kväll som Marcel Hirscher var mycket nära att träffas av en fallande drönare. Österrikaren undkom med en hårsmån när drönaren kraschlandade bakom ryggen på honom. 

”Även om det är tillåtet att flyga med drönare över folksamlingar i Italien – till skillnad mot i Österrike, Schweiz och andra länder – så kommer Fis och sändande bolag att samarbeta för att utreda vad som hände och se till att det inte sker igen”, skriver Fis i uttalandet.

Det sändande bolaget Infront ber Marcel Hirscher och Fis om ursäkt och skriver: 

”En teknisk analys kommer att genomföras och mer information kommer att ges så snart som möjligt”.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".