20151226 Dmytro Timashov i Juniorkronornas match mot Schweiz. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP
Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP

Timashov: ”Vi ska göra fler mål än USA”

Dmytro Timashov om JVM, uppväxten och SM-guldet i brottning
2:56 min

Dmytro Timashov presenterade sig på allvar när Juniorkronorna premiärbesegrade Schweiz. Nu ser han fram emot fortsättningen.

Juniorkronorna inledde JVM med att besegra Schweiz med 8-3. Men trots segern så var det dubbla känslor hos Dmytro Timashov efter matchen.

– Det var kul att vinna matchen, och det är bra att inleda med en vinst. Men samtidigt så fick vi skador på några av våra bästa spelare. Men vi har en bra bredd och spelare som kan fylla på de platserna, säger 19-åringen och syftade på William Nylanders befarade hjärnskakning.

Timashov kom till Sverige från Ukraina som sjuåring. Han skolades som ishockeyspelare i Sollentuna och Modo innan han för två år sedan åkte till Kanada där han nu spelar Quebec Remparts.

När Radiosportens Roger Burman ber Timashov att presentera sig själv så berättar hockeytalangen också någonting oväntat.

– Jag har vunnit SM i brottning.

Berätta mer!

– Det var när jag var lite mindre, jag minns inte ens hur gammal jag var. Jag höll på i tre år och vann SM i min viktklass, det var kul. Men jag slutade, det var så svåra träningar. Men jag älskade själva brottningsmatcherna.

Närmast väntar USA för Juniorkronorna. I ishockey alltså. Timashov har segerplanen klar för sig.

– Det blir en tuff och fartfylld match. De är ett riktigt bra lag, och det ska bli mycket kul att spela. Men vi ska spela som ett lag och göra fler mål mot dem, säger Timashov.

Tryck på ljudlänken ovan för en längre intervju med Timashov.

Mer om JVM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".