Felix Sandström. Foto: Henrik Montgomery/TT
Felix Sandström. Foto: Henrik Montgomery/TT

Följetongen fortsätter: Nylander spelar inte i dag

Magnus Hävelid: "Nylander kommer inte spela"
2:10 min

Torontos och Juniorkronornas superstjärna William Nylander får fortsatt vänta på spel i JVM-turneringen.

William Nylander kommer inte spela kvartsfinalen mot Slovakien.

– Vi tar en dag i taget när det gäller William. Han spelar inte ikväll, säger Hävelid.

Landslagsläkaren PA Bergsten om William Nylanders status på kvartsfinaldagen:

– Han fortsätter sin rehabilitering. Jag är alltid förhoppningsfull, säger Bergsten om förhoppningen att få skadade William Nylander tillbaka i spel.

Nylander, som tillhör Torontos organisation i NHL, skadade sig i Sveriges första gruppspelsmatch mot Schweiz då han fick en hård tackling mot högersidan av överkroppen. Under lördagen kommer företrädare för Toronto och svenska hockeyförbundet diskutera läget med den svenske forwardsstjärnan.

Juniorkronornas förbundskapten Rikard Grönborg står inför ett lite lurigt målvaktsval inför kvartsfinalen mot Slovakien.

Linus Söderström som har varit förstavalet i JVM-turneringen hittills klev av i slutet av gruppspelsmatchen mot Kanada (svensk seger 5-2) med känning i underkroppen.

På Nyårsdagen meddelade lagläkaren PA Bergsten att Söderström hade drabbats av en överansträngning någonstans på underkroppen.

På dagens (lördag) värmning var Söderström med på isen och läkare Bergsten har gett grön lampa.

– Han är hundra procent spelklar, säger Bergsten till Radiosporten.

Därmed är det upp till landslagsledningen att bestämma sig för om man ska fortsätta med Söderström, som alltså haft en lättare skada, eller ställa 18-årige Brynäs-målvakten Felix Sandström mellan stolparna mot Slovakien.

– Vi ska ta det snacket mellan varandra. Beslutet kommer under dagen. Vi släpper inte laget före matchstart, säger assisterande förbundskapten Magnus Hävelid till Radiosporten.

15.03 inleds Sportextra i P4: Sverige-Slovakien i JVM-kvartsfinal.

Mer om JVM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".