Pontus Lundahl/TT.
Skidan löste ut för André Myhrer. Pontus Lundahl/TT.

Tung svenskdag i Adelboden – Myhrer tappade skidan

Slalomtävlingen i schweiziska Adelboden började tungt för de svenska herrarna. André Myhrer körde ur i det första åket efter att skidan löst ut och Mattias Hargin blev diskad.

Mattias Hargin var först ut av svenskarna och körde in på en nionde plats, 1,29 sekunder efter ledaren Alexander Khoroshilov från Ryssland. Men Hargin blev senare diskvalificerad på grund av att han kört fel och missat en port.

Näste svensk att ge sig ut i backen var Andre Myhrer som gjorde en bra start, han var bara fem hundradelar efter ledaren Alexander Khoroshilov vid den första mellantiden. Men lite längre ner i backen fick André Myhrer stora problem när hans skida plötsligt löste ut.

– Vilken makalös otur, det ser ut som att det är käppen som slår ner rakt på Myhrers skida och får den att lösa ut, refererade Jonas Enarson i Radiosportens webbsändning.

Jens Byggmark var nära att bli en ljusglimt på den mörka svensk-himlen. Byggmark såg ut att köra mot en topp-tio placering vid den sista mellantiden, men tappade mycket in mot mål och blev till slut 2,29 sekunder efter.

Istället är Anton Lahdenperä bäste svensk efter det första åket. När 40 åkare har startat ligger Lahdenperä på en 16:e plats, två sekunder efter ryssen Khoroshilov. Axel Bäck ligger på 20:e plats, Marus Larsson på 23:e och Jens Byggmark på 24:e.

I toppen har Alexander Khoroshilov 24 hundradelar tillgodo på österrikaren Marcel Hirscher och ytterligare åtta hundradelar till Henrik Kristoffersen från Norge.

Radiosporten sänder från det andra åket med inhopp i P4 Vinterextra, lyssna från klockan 13.30.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".